Nyårslöften

Nyårslöften är ett intressant ämne, för var år som går blir de mindre och mindre seriösa. Antingen det eller så har man gett upp hoppet hoppet om löftets framtid. Istället för att ansluta sig till gänget som sitter med penna i högsta hugg och idéer på dugliga löften som kan föra dem i det nya året. Då kan man sitta och lugnt smutta på sin cola! Nu när mina kusiner har tagit sig till vår lilla stad efter en tidsperiod på tio år, så sitter vi och har högläsning. Det som läses upp är alla löften. Nu är det högläsning för gruppen som består av syskon, kusiner och en tjejkompis som anslutit sig till den galna släktsamlingen. Ni vet hur det brukar se ut när er släkt samlas...kanske vet ni även hur det känns när en främling får betrakta er. Man känner sig smått galen. Ikväll har vi dock bestämt strunta i detta. 

Nu är det charader innan nyåret slår in. Efteråt ska vi fira det nya året genom att se på Patrick Dempsey i Maid of Honor. 

Tidigare delade vi upp de sju dödssynderna mellan gruppen. Tyvärr var vi åtta personer så den sista delade vi upp. Nu har alla alltså en åttondel av dödssynden avund. Frosseri var den mest populära synden följt av lusta. Under tiden som alla roffade åt sig en dödssynd, proppade oss fulla av den otroligt goda morotskakan och den mumsiga icke-kladdiga kladd kakan som serverades med mörk och ljus grädde samt hallon. 

När vi hämtade min lillasyster som tagit sig ut på stan med en kompis till nyårsslaget, såg vi massvis med människor som stod och frös utanför krogarna. Då kunde jag inte låta bli att tänka, att alla som tagit sig ut i det minus gradiga kylan kunde inte möjligtvis veta vad alternativet var. Att sitta hemma i värmen med kompisar och släkt medan man frossar i bakelser och snacks!!

Gott nytt år!

Maktgalna dörrstopp eller där för att hjälpa dig?

När jag tillsammans med en grupp kompisar besöker stadens uteställen brukar jag sällan tänka på de där gubbarna som i sina stora svarta jackor står i dörren och gör sitt absolut bästa för att se sura eller tjuriga ut. När man tagit sig förbi dem i entrén behöver man, om man har tur, inte ens se dem igen förrän det är dags att ta sig ut igen.


Har man "otur" och har druckit på krogens yta, där de med jämna mellanrum langar över drinkar och shot över bardisken, blir man behandlad som skräp eller om man återigen har "otur" och är av det kvinnliga könet, värre. Medan killar löper stor risk att bli slagna av krogens maktgalna dörrstopp så får tjejer utstå med förnedrande blickar och hånfulla skratt. Vakterna ska vara dem jag ska kunna springa till när en kille tafsar på eller följer efter mig under kvällen. 
Enda gången en vakt har stått upp och hjälpt mig var då en kille började kasta ur sig rasistiska glåpord när jag försökte försvara en väninna som vände sig till mig och sa hjälp efter att sliskkillen gång på gång försökt kyssa trots hennes nej. Då hjälpte vakten först att få bort killen och ställde sig sedan bredvid oss för att hindra att killen närmade sig igen. Övriga gånger har vakterna nickat när jag bett om hjälp och försvunnit i folkmängden när jag vänt mig om för att peka ut han som tog mig på rumpan.
Dessa gånger har jag varit nykter. Värre är det när man är berusad. För tydligen finns det en oskriven regel som säger att berusade tjejer går inte att lyssna på, då förs vi nämligen tillbaka i femtiotalet.

När man väl blir för berusad och inte kan gå rakt eller om man har otur och börjar spy så blir man genast utkastad. Till viss del är det rimligt då det finns en lag som säger att krogen inte får servera alkohol till en redan berusad kund, men vilken är det som säger att man inte ska få hämta ut jackan innan man slängs ut i kylan?
     Frågan går inte att undvika, varför serverar ni alkohol på området om det inte är meningen att man ska ta en och annan drink? Visserligen blir jag inte nära på berusad varenda gång jag dricker, men jag har varit ute på krogar en hel del och jag kan säga att jag inte har stött på många besökare som inte varit "lite för" berusade om inte skit fulla.

Om man lyckas undvika att bli full innan klockan 2 då krogen stänger och det är dags att ta sig ut får man förbereda sig på nästa möte, då någon ut av dessa gubbar kommer och börja putta en mot garderoben. De vill nämligen hellre att man ska stå där och trängas tillsammans med krogens övriga 200 besökare istället för att stå snällt på någon del av klubbens tomma yta i väntan på att garderobskön ska kortas ner. För det är mer rimligt. Detta är helt enkelt ett av deras sätt att få ett maktrus, för efter att ha stått i dörren rastlösa måste de få röra på sig lite, och nu slipper de göra sina push-ups efter sitt "hårda" pass.

Vilka är dessa vakter egentligen? För de påminner inte om män i 45 års ålder, vilket deras utseende ofta skvallrar om, utan deras beteende får mig snarare att komma tänka på fjortisarna från högstadietiden. Ni vet de som kastade ur sig fula ord till läraren innan de gick ut och gapskrattade, de som fick oss alla att himla med ögonen.

I många fall är killen eller gubben som står i dörren är inte där för att hjälpa dig, utan han är där för att få sitt nattliga maktrus innan han tar sig till säng. Han är en maktgalen dörrstopp som med stora sannolikheter kommer förstöra din kväll.

Jag måste påpeka att det finns vakter som inte följer denna beskrivning och kan vara helt reko killar.  Även om de inte är en majoritet...

"Att gilla en själv är början på en livslång kärleksaffär..."

Det finns inte många filmer som jag tycker att man verkligen lär sig något användbart av, färre sådana som man lär sig något som man inser gäller en själv. Efter nattens film kan jag hur som helst säga att jag har insett något om mig själv:
    Jag har en kärleksaffär!
Med mig själv.
Då "att gilla sig själv är början på en livslång kärleksaffär!" Detta är ett av många citat ur filmen som jag tycker att ni alla ska springa ut och hyra.
Det kanske låter egoistiskt att ha en kärleksaffär med sig själv, men det måste ändå vara den bästa sorten. Inga sårade känslor...Hmmm...Om man inte är en väldigt väldigt otrevlig person, då finns ju risken att man sårar sig själv, men förrutom det är det överlag ett väldigt behaglig och roligt förhållande. Hela filmen kändes som en lång livsläxa, nästan så man ville ha anteckningsblock och en liten IKEA penna att skriva ner allt Rupert Everett sa med den eleganta tonen som gjorde att man ville hoppa in i filmen. Som avslutning kan jag bara säga att det är sant vad de säger:

Alla snygga, smidiga, heta och eleganta killar är gay!

(En idealisk äkte man)