Två tjejer på vift

För första gången på ett år träffade jag äntligen en av de sötaste tjejerna jag känner, Audrey. Och efter en snabb kram utanför Åhlens där halva Stockholms befolkning stod och trängdes (eller så kanske det bara kändes så...) gick vi till Joe the juiceguy.
 
Förutom att de har galet goda juicer där så har de dessutom trevlig personal - och alla vet ju hur viktigt det är! Efter att ha slängt ut en beställning på svenska säger killen: "I have no idea what you just said!"
 
Med en "Joe's sweet kiss" & en Ginger latté parkerade vi våra rumpor på trapporna bakom Fridays vid kungsträdgården & uppdaterade varandra om det senaste året. En timme senare började vi promenera mot Gröna Lund där systrarna (också kända som ena halvan av tjejgänget) väntade på oss.
 
På vägen: 1. hittade vi den sötaste bilen ever som tydligen matchade mig (Volkswagen), 2. träffade två killar från Skottland (den ena tog en bild på oss och den andra stoppade trafiken bakom), 3. tog en mängd turistbilder och sa "åh, ställ dig där!" minst sjutton gånger,
 
Väl framme så 4. fick jag för första gången fågelbajs i håret - varefter tjejerna tog fram vatten och servetter för att få bort allt (hörde att det ska betyda tur), 5. Såg Icona Pop röja på scen, 6. Spanade in Alexander Skarsgård som stod på VIP-hyllan och njöt av en öl med vänner, 7. Sprang fram till Skarsgård tillsammans med en grupp 15 åriga tjejer & tog en massa bilder, 8. fick utlopp för vår fjortonåriga tjej.
 
Sedan blev det en mjukglass, årets första för Audrey & efter det lyckades jag få med mig en av tjejerna i Twister, sedan Jetline & sist lyktan (lilla fritt fall - för tre åringar).
 
Det blev en lyckad kväll och ett perfekt avslut på min lilla mini-ledighet. Imorgon är det åter till jobbet & det är ju sjukt men ser verkligen fram emot det. Så går det när man jobbar på ett roligt ställe med andra som ständigt balanserar på gränsen mellan flummighet & skratt! Love it!
 
Gröna Lund - Stockholm - alexander skarsgård - audrey hepburn - icona pop - joe the juiceguy - latte - mjukglass - skottland - turista i stockholm

Öl på dansgolvet

Oj. Nu var det inte meningen att det skulle dröja så till nästa inlägg.
Men, som vanligt när min lillasyster är på besök så blev det en betydande minskning av mobilanvändningen. I knappt tre minuter får jag hålla i mobilen innan hon otåligt knappar med fingrarna i bordet och nästan hotar med packa sin väska och åka hem - för (som hon uttrycker sig) "Ska du vara tråkig kan jag lika gärna vara hemma!!"

Knappt hade hon varit borta en vecka innan en väninna informerade mig att hon skulle besöka staden & undrade om jag ville ses. Så sällskapssjuk som jag är sa* (skrek) jag ja och ungefär två minuter senare hade vi bordsreservation på Gondolen.

Efter en sen sen middag på Gondolen stängde vi restaurangen & gick vidare till Patricia. Trots att det var betydligt mindre folk där - vilket antagligen berodde på att majoriteten av Stockholms-stads folk fortfarande var utslagna efter midsommarfesten dagen innan, och alla andra jobbar på gröna Lund! - så hade en anständig antal män & kvinnor pallrat sig dit.
Öl, dans, galet snygg utsikt & trevligt mingel, mindre trevligt mingel & bråk på dansgolvet sammanfattar kvällen!
Och nej vi var på intet sätt inblandade i bråket utan det var två "macho"-killar som efter en öl för mycket tyckte det var en bra ide att kasta runt varandra. Det tog ungefär en två minuter innan publiken bröt upp slagsmålet. Och som vanligt när killar bråkar gick de och kastade onda blickar till varandra innan de dunkade varandra på ryggen och drog till baren för att ta en shot & döda fler hjärnceller än just dessa killar borde.
Innan vi drog hem fick vi givetvis en och annan öl klunk på oss av ett par killar som försökte (betoning på försökte) dansa och ragga med ölflaskan i handen. Vilket vi vet aldrig funkar!

Hursomhelst, hade vi det trevligt och hann till och med med lite tjejsnack innan läggdags.

Just nu sitter jag och steker under solen på trapporna utanför polishuset i väntan på att få förnya mitt pass. Ska bli spännande att se om fotot blir bättre eller ännu värre än sist. Med tanke på att jag såg ut som en zombie på den förra har jag inte höga förväntningar...

Dags för Summerburst dag 1

En vecka har nu passerat sedan min lillasyster tog tåget till Stockholm för att hälsa på, fira att skolan slutat & se 3 Doors Down. Förutom en massa "systerkärlek" som egentligen inte är "bråk" utan snarare diskussioner som både kan sluta i bråk eller i skratt. Helt beroende på vad för humör man råkar vara på och om man lyckas säga de magiska orden som får den andra att känna "Näe-nu-är-det-f*n-NOG!!!!".
 
Trots att min syster har en talang för att säga ett ord som egentligen inte skulle ha någon som helst förolämpande betydelse förutom att hennes ton i kombination med blicken får en att känna som om hon precis sagt: "Oj, ska du verkligen ha på dig det där?! 
 Trots det, så har vi klarat oss från några större bråk. Och sju dagar senare så lever vi fortfarande! 
 

Nu när vi äntligen ha köpt allt sådan där som enligt min syster är "absolut-nödvändigt-att-ha-annars-är-det-ändå-ingen-mening-att-leva" - så har hon börjat baka brownies i mikron. För det som man absolut måste ha är 1.Kakao, 2. Bakpulver, 3. Sirap. Den sistnämnda har jag fortfarande inte, för att jag för att vara helt ärlig inte ser någon mening med att köpa en burk (?) sirap som kommer att stå tills lillasyster bestämmer sig för att återvända. 
 
Jag har ju inte överdrivet mycket plats här för att förvara bakingredienser när jag ALDRIG bakar själv. Eller, okej, under året som jag har bott här har jag bakat hallonpaj 2 gånger. 
 
Min syster har bakat ungefär 814 gånger sedan hon flyttade in i sin lägenhet i november. Ja, systrar är ju inte så lika! 
 
 Nu bakar hon en brownie till sig själv och av alla "Mmm, mhm, yum! Åh, GUD, vad gott!!" läten så tror jag att den blev bra. Mm, riktigt god! 
Då är det dags för mig att lämna bloggen åt sidan för en snabb klädombyte, och en snabb lunch innan det blir utgång. 
 
Ikväll är det Summerburst och dagen i ära så har det precis börjat spöregna. Ska bli spännande! 
 
"Dags att gå upp och fixa soppa nu då!" Säger lillasyster. 
 
That's my cue. See ya! 
 
 
 
 
3 doors down - baka - brownie - lillasyster - sirap - summerburst - systerkärlek