Post-Guldknappen

Godmorgon!
 
Helgen är gårdagens nyheter och snart är det dags att byta pyjamasen mot dagens arbetskläder. Även om denna helg bara bestått av en "vilodag" - varav ena halvan spenderades i sängen med en kopp kaffe & Sex and the City och den andra halvan i köket där veckans matlådor gjordes iordning - så ser jag fram emot andra veckan på praktiken med skräckblandad förtjusning.Skräck eftersom jag varje dag kommer få göra nya saker, vilket alltid är lite pirrigt, och förtjusning eftersom, tja, det är ju så sjukt roligt.
 
Nu när Guldknappen 2014 har varit ska det bli spännande att se hur det är på DV's redaktion i "vanliga" fall.
 
Just nu ska jag hoppa in i måndagens utvalda kjol och smutta på en kopp te innan jag beger mig.
 
På återseende.
damernas värld - guldknappen - måndag - student

Invigning av praktik

För det första så är det absolut nödvändigt att för fyrtiosjunde gången säga hur mycket jag älskar utsikten från mitt rum. Och det är mycket möjligt att någon utomstående skulle kunna ta en titt och avfärda den som "helt okej" men jag står fast vid att det är underbart. Tänk vad lite kvällssol kan göra för att framhäva himlens alla nyanser. Oj, det var inte meningen att det här skulle börja poetiskt.


Ursäkta.Det var verkligen inte min mening. Nej, det här inlägget ska handla om det som brukar hända vid den här tidpunkten på året, överlämningen från sommar till höst.
 
Ja, sommaren har varit... i brist på bättre ord: fantastisk! Och javisst brukar det alltid vara lite vemodigt att lämna sommaren och solen bakom sig för en termin som härjas av mörker. Dock måste jag säga att vemodigheten inte riktigt innefunnit sig. Vilket självklart kan bero på att skolbänken denna termin bytes ut mot fyra månader på Damernas Världs redaktion. Man kan ju fråga om jag har sett fram emot det, en fråga som helt enkelt besvaras med: JAAA!
 
Så idag invigdes praktiken med en tur till Filmhuset tillsammans med min handledare där vi fick se höstens kommande filmer. Biohösten är garanterad. Och sedan bar det av till redaktionen för introduktion. Efter en dag fylld med information och nya intryck ser jag fram emot morgondagen och en spännande termin.
 
Nu är det snart läggdags och innan dess ska det bli en kopp te med grannen.
 
På tal om grannar så kommer jag & min partner in crime snart bli grannar - ännu ett tecken på att det kommer att bli en riktigt bra höst. <3
Stockholm - damernas värld - filmhuset - sommaren