Nyhetsnörden

Enligt en "unik" väderprognos som med stor koncentration och försiktighet lästes igenom igår så ska det faktiskt bli sådär... VARMT och viktigast av allt SOLIGT!! Jag vill inte för något i världen låta som en trasig skiva som har fastnat och upprepar "Var är solen?" - men nu är det faktiskt slutet av junimånad och de få soldagarna som värmt upp Stockholm försvann under tentaperioden eller veckan då jag låg hemma i sängen och pepprade i mig ingefära pga förkylning. Och frisk blev jag. Jepp. Precis i lagom tid för regnperioden som följde midsommarhelgen. 
 
Jag är en sådandär absolut nyhetsnörd. Så en sen lördagskväll så har jag hittats på en Burger King där jag sitter och lyssnar på Rapport på min käraste lilla Iphone istället för att klunka i mig vin på nån förfest. När vädret sedan följer nyheterna stänger jag däremot snabbt av mobilen, slänger resterande pommes, för hur ofta stämmer egentligen väderprognoserna? Och även om förutsägningarna av vädret skulle stämma så blir det ändå bara regn så...Whatsthefreakingpoint?! Då häller jag hellre upp ett glas vin och försöker inte att sätta i halsen på chilinötterna som jag näve efter näve proppar i munnen. 
 
Vet inte om det märks här men idag är jag lite seg ännu och har dessutom idétorka. Det här får duga för tillfället. Vid 16 snåret ska jag springa in på personalrummet för att ta en sista kaffe innan jobbet, men fram tills dess ska jag se om jag kan njuta av lite frisk luft. För solen har snabbt hunnit försvinna bakom de väldigt fluffiga molnen som täcker himlen. Aja, man får väl försöka hoppas på lite solsken snart. Don't stop believing. 
Nyhetsnörd. Väderprognoser, regn, vin och regnperioder. Var är solen??

Favoritleksaken

Femton år efter att vi lekte tåg och i full fart hoppade upp och ned för våningssängen, när "konduktören" aka storasyster kom för att kolla våra biljetter, så har vi återigen hittat vår nya favorit "lek". 
De få stunderna när jag och systrarna befinner oss i samma stad, hus och rum, skickas lille William runt mellan oss. Och medan en person håller i mobilen och leker paparazzi så har andreman som uppdrag att med jämna mellanrum torka bort dreglet på killen som är upptagen på annat håll med att dra sin bärare i håret så hårt han bara kan. Det vill säga när han inte försöker få plats med alla fingrarna i sin lilla mun. Tja, logistiktänket är inte på topp, men med fokus i blicken så försvinner fingrarna en efter en in i hans lilla mun - sedan kräks han lite. Skulle han under dessa stunder få tag på ditt finger så kan du räkna med att även den ska in i det svarta hålet. 
 
Jag undrar hur mycket saliv den lilla maskinen producerar i minuten. För efter fem sekunders gullande under turen på IKEA var mitt pekfinger fullständigt täckt med ett tjockt lager spott. Och W får dregla på mig precis så mycket han vill - bara han förstår när jag sedan torkar av det på baksidan av hans tröja. Min lillasyster var dock inte lika förstående som W , så jag försöker försiktigt låtsas klappa W på ryggen medan jag torkar av mitt finger. Då slänger moster nr 2 onda blicken på mig innan hon tittar på William och säger: "W, din moster tycker inte om dig" "Parisa, såg du vad Sara gjorde?" 
Vilket leder till en blick från Parisa som skakar på huvudet och gör ett distinkt ljud som informerar mig om att man har gjort något fel. 
"Han dreglar ju redan på sina egna kläder så...vad gör lite mer spott??" Det var ett svar som inte var så populär, tydligen. Då är man glad att det finns en massa hyllor att försvinna in bakom. 
 
Man tror ju att skvallrandet ska sluta när man växer upp men Nej. Fördelen med att ha systrar är iallafall att vi inte längre bits, sparkas eller skriker när vi bråkar. Däremot flyger de väl utvalda orden fram i 150 km/h och träffar med en pricksäkerhet som ofta leder till att långa perioder därefter får spenderas i tystnad. Eftersom vi inte längre pratar med varandra... Vi kan konstatera en sak iallafall, vi kan alla konsten att formulera oss. 
 
Nu har W somnat och i lugnet efter stormen är det dags att njuta av en kopp kaffe & te medan vi slåss om kontrollen. Som vanligt. Sa jag hur skönt det är att vara hemma? Som Justin Timberlake sa: I'm loving it. 

Inte schysst

Solen skiner, äntligen för första gången på en evighet. Himlen är blå och det finns goda förutsättningar för att dagen ska kunna klassas som en av sommarens mysigaste söndagar.

Tja, förutom att jag just denna morgon, vaknar med halsont och allmänt krasslig förkylning. Trevligt. Igår satt vi på jobbet och klagade på hur midsommarafton närmar sig snabbt utan att solen har förgyllt staden med sin närvaro. Den vanliga gyllenebruna färgen som man snyggt kan matcha till precis VADSOMHELST är obefintlig och när jag för första gången på en evighet handlat in flera sommarklänningar - så visar sig inte ens solen.

Eller, den gör ju det...men jag är ju fast inomhus. Vet inte riktigt vem som bestämmer sånt här.. Men, jag får den distinkta känslan av att HAN/HON/WHOEVER inte gillar mig. För varje gång solen skiner så befinner jag mig antingen i förkylningsKOMA/på jobbet eller kan av andra skäl som är privata inte delta i sommaraktiviteter.
Inte schysst!!!

Fast besluten att bli bra är jag, vilket betyder soppa, lök, vatten, vicks och alvedon. Detta i kombination med dagens femte film. Ja, jag hoppas på att bli bra väldigt, väldigt snart.

Nu ska jag dra igång Safe House - medan solen skiner in i mitt fönster. Åhh, vad glad jag är att jag inte har rullgardiner... Tror det är dags för en tur förbi IKEA snart.