Då hände det...

Då hände det. Igår kolliderade två av båtarna och när vi idag skulle kliva ombord för att återigen färdas till Nynäshamn och sedan samma rutt åter, var man lite nyfiken på hur passagerarna. Hur hade de reagerat på olyckan och hur skulle vi på torget behandlas. Visserligen hade vi absolut ingen kontroll över händelsen men det är ett faktum många passagerare totalstruntar i. Idag var det dock ingen utskällning eller klagomål från deras sida som var relaterat till gårdagen.

Nej, utan varje dag kommer det nya intressanta frågor från våra kära passagerare och idag var ingen undantag. Få se om man kan gräva efter några av go-bitarna...

1. Var ställer man sig om man vill betala för kaffet? Finns det ingen KAFFE- kö?
 - Hmmm, du ställer dig bakom folk samlingen som leder fram till kassan. Borde vi ha en speciell kö för kaffet kanske?!

2. Om jag inte vill ha pasta såsen på pastan, varför ska jag betala full pris. Pasta kostar ju inget??!!!
  - Näe, det växer på träd!!

3. Man på 50 - plus - Jag vill ha ett extra ägg.
 Personalen -  Ja, det blir sju kronor.
   mannen -  Äh, det kan väl du bjussa på?!!!! (sade han lite tjurigt.)
När det inte gick stod han och skrattade nedlåtande åt personalen som jobbade häcken av sig, medan han GÖMDE extra ägget under en bit bröd.
 - Inte enkelt att se ner på människor när man själv GÖMMER en sju kronors ägg!!!

4. En kvinna på 35 vill köpa en frukostbricka men frallorna är slut.
   - Hur kan brödet vara slut? Hur kan detta hända?? Jag förstår inte!
Jag: Tja, det är ganska många människor och inte tillräckligt med bröd. Någon kanske beställde för lite...
Hur förklarar man för en vuxen kvinna hur mat tar slut??! Efterfråga och konsumtion! Duuuh.

Sedan så är det alla kunder som håller i en tidning hårt under armen, säger att dom ska köpa den och ger mig pengarna. Snällt har jag över hundra gånger fått förklara att jag behöver streckoden för att kunna sälja tidningen. Har ingen någonsin handlat på Ica tidigare?!

Imorgon väntar ett extra skift och troligen flera intressanta möten med passagerarna. Ser fram emot det - kommer nog ladda med kaffe och Redbull.
   

1

Synsam i Visby

Morgonpasset som har lett till en ökning i min konsumption av Redbull. Eller snarare en mild upptrappning. Kaffe är den andra synden. Inte för att det som serveras på båten är särskilt gott men kaffe är trots allt kaffe.
Denna onsdag passerade lugnt när dagen började med ett gäng med trevliga passagerare och ett par söta killar. Inget dåligt pass. När passet var slut blev det en låång promenad hem under den varma solen. Hade varit jätteskönt om man inte varit klädd i uniformen som består av svarta strumpbyxor, en svart kjol som kommer till under knäna och en vit skjorta.

En jogging runda följde promenaden. Tyvärr förstörde ett besök hos Synsam i Visby hela dagen där jag stötte på en "optiker" som fick mig att tappa hoppet för intelligens-nivån där. Efter att hon räknat upp priserna för månadslinser och dagslinser, frågade jag om jag fick se prislistan. Det var tydligen något de inte fick visa, så jag fick helt enkelt höra henne rabbla upp dom och komma ihåg det. Lätt efter en 10-timmars arbetspass. Under hela dagen ringde de tre samtal till Synsam i Gävle för att kolla mina uppgifter, om jag fick använda månadslinser (som jag haft i över sex år) eftersom jag de senaste månaderna själv bestämde mig för att prova på endags- linser. Nu har jag alltså ett par endagslinser kvar och får inte köpa månadslinserna förrän imorgon.

Jag får väl hoppas att de lyckas nå Synsam och inte bestämmer sig för att ta några för många fika pauser under dagen, så jag får mina linser.

Aja, nu är det dags att kyla nerverna lite inför morgondagens 10-timmar på båten.  

Stockholmsveckan

Stockholmsveckan är i full rullning och till skillnad från förra året jobbar denna tjej ej. Faktum är att i denna stund sitter jag i en kort svart paljettklänning redo och njuter av en ny cider smak medan jag väntar på att klockan ska slå tio. Då är det dags att möta tjejerna och ta korta vägen mot Gute.
Gårdagen var det tisdagsfest med arbetsgänget som gällde, och fastän det var kul så blev det hela lite splittrat och slutade med att jag gick hem med en kasse från McDonalds i hand. Mums för QP burgaren. Dock skulle man ju kunna kalla det för en misslyckad kväll med tanke på att målet trots allt var att dansa häcken av mig. Vi får hoppas att ikväll lyckas lite bättre!

För några minuter sedan insåg jag varför det är så viktigt att träffa nya människor och inte av anledningen att man måste networka för att komma nånstans i karriärlivet. Utan, är man en person som gillar att omringa sig med många människor är det bäst att träffa så många som möjligt. För hur bra vänner man än är med någon så kommer har dom ett helt annat liv som inte involverar dig...