Hänt på Friskis

När resten av kontoret spelade pingis, drack öl och njöt av fredagskvällen tog jag mig till gymmet. Efter fyrtio minuters cyklande kände jag mig fortfarande duktig och bestämde för att fortsätta konditionsträningen med crosstrainern. Hög på adrenalin blev det ytterligare tio minuter på crosstrainern och när jag till slut tryckte på stoppknappen kände jag mig oslagbar. I god gym-anda hämtade jag hushållspapper och en flaska med rengöringsmedel och torkade av maskinen innan jag gick för att ställa tillbaka flaskan.

På ett sätt älskar jag när sånt här händer. För då har jag något underhållande att skriva om. Men just när det hände var det inte så jätte... Eller äh, jo, jag ska inte ljuga, det var jäkligt roligt till och med då.

Redan här vill jag påpeka att jag har gjort det här tidigare, hundratals gånger tidigare och det här har aldrig, aldrig någonsin hänt förut. För jag är en försiktig person. För när de klumpiga inslagen i vardagen ändå inträffar gör jag mitt bästa för att inte göra dem ännu värre – så ja, man kan med all rätt säga att jag brukar vara väldigt försiktig.

Hurtig som jag kände mig svingade jag flaskan och… För den som inte varit på Friskis på Kungsholmen bör det nämnas att just denna Friskis anläggningen har sina crosstrainers en våning upp och våningen en trappa ned som man ser ut över när man låtsas springer är avsatt för vikter och annat och därmed aldrig folktom. Så när jag svingade flaskan och den väldigt snyggt missade hela bänkskivan flög den inte in en vägg utan rakt över kanten och ned mot de som stod där nere och utövade gymnastiska övningar.

Som tur var är gymmet bara halvfullt en fredagskväll och flaskan träffade i alla fall ingen.

Stockholm - fredag - friskisosvettis - kungsholmen

Like a dream vacation

Onsdagen hade en fredagskänsla över sig fast veckan nästan bara hunnit börja. Redan då var jag sugen på repris av min nya absoluta favorit sätt att spendera en lördag. Och nu när fredagen är några timmar bort är sugen ännu starkare.

Vad är den nya favoriten då?

Med ett glas italienskt vin - rött (såklart), smakandes på en kruka basilika som får lägenheten att dofta sommar och Spotify-listan Napa Valley spelandes i bakgrunden.

Jag har hört vänner säga att de inte ser poängen med att läsa en bok mer än en gång, något jag gör regelbundet – och älskar det! Vilket är varför jag i helgen, utan att blinka kommer att plocka upp Dödligt årgång av Nora Roberts, som jag läste igen för tjugonde gången förra helgen, och börja från allra första början. Igen. Det finns få saker jag älskar lika mycket som att läsa en bok som kan liknas vid en drömsemester. Eftersom den får dig att känna som att du befinner dig i boken.

 

English:  

Wednesday had a Friday feel to it even though the week had only just begun. And I was already then longing for my new very favorite way of spending a Saturday. And as this Friday is only few hours away that urge is even stronger.

So what is this new favorite way of spending the weekend? With a glass of Italian wine – red (of course), with a basil plant that makes the apartment smell like summer and the Spotify-playlist Napa Valley playing in the background.

I have regularly heard friends say that they don’t see the point in reading a book more than once. This is something I do on a regular basis – and I love it! Which is why I am planning on, once again picking up The Villa by Nora Roberts – a book I read just this past weekend for the twentieth time, and start from the very beginning. Again.

There are few things I love as much as reading a book that could be compared to a dream vacation. Since it makes you feel like you take a step into the story every time you start reading those wonderfully composed words. 

Napa Valley - Vacation - books - friday - nora roberts - reading - the villa

Tuesdays with Nora Roberts

"Its not enough to have ideas if you just let them sit around."
                                                                    The Liar, Nora Roberts
 
 
Stockholm - inspiration - nora roberts - passion - the liar