Fredagsmys

Igår hade jag en alldeles underbar fredag. Efter en seminarie i ämnesförslag inför C-uppsatsen så kändes det både förvirrande men samtidigt väldigt spännande. Det var länge sedan jag såg fram emot att plugga - så är här MYCKET!
 
Men, förutom plugg ska jag i höst ta hand om mig själv lite bättre. Det vill säga:
Mindre tid på telefon, färre timmar på facebook och mer tid med mig själv. Det är planen för att återfå min normala andning.
 
Jo, så igår efter seminariet tog jag min ryggsäck och tog tåget till Gallerian där jag efter en snabb tur in på Monki blev det en kula chokladglass & en dubbel espresso på det väldigt oranga Montis. En snabb instagrambild innan jag skannade aftonbladets uppdaterade nyheter - där jag bland annat hittade en asrolig reklam av Samuel L. Jackson för demokraterna http://www.youtube.com/watch?v=R4CsCuMcSPs. Med Corinne Bailey Rae blev det en timmes avslappning med den absolut mumsigaste chokladglassen. Och visst är det något lugnande med chokladglass? Känns som om allt helt magiskt kommer att bli bra igen.
 
När jag slukad glassen handlade jag lite parmaskinka, kalamatioliver och gravad lax - lite fredagslyx!
Mat, en lång varm dusch med Boccellis underbara stämma i bakgrunden, lite sök efter material för C-uppsatsen och lite lättläsning i Klick.
 
Kvart i elva tog jag gröna linjen till Hötorget där det var dags för en biodejt med mig själv. Det finns inget bättre än att sjunka ned i en plusstol i en mörk biosalong med en popcorn och cola i hand. Midnattsföreställningen lockade visserligen många som förfestat innan och det var inte tyst precis, men filmen Looper var riktigt bra. Bra skådespeleri, snyggt gjord och en av de absolut brutalaste scenerna jag sett!
 
På tåget hem fick jag omdirigera ett par fulla grabbar som hoppat på fel tåg. Ett bra avslut på fredagskvällen!
Ikväll ska det bli en massa pluggande men för tillfället ska det bli lite lördagsmys. På tal om det...måste springa!
 
 
chocolate - corinne bailey rae - fredag - looper

when you stop loving her

I en stunds tystnad, efter en kass dag och när det inte är lika så kul att bo själv utan någon att ta hand om en när man mår dåligt (utan att leka pity-party!), leker texten av låten 'the woman I love' lekar i huvudet.
 
Totalt irrelevant för hur jag känner, utan att beröra den delen, så får texten mig att må bara lite bättre.
(Texten är inte exakt såhär.)
 
"We don't have to hurry, you can take as long as you want
I'm holding you steady, in my heart a home
With my hand behind you, I will catch you if you fall
When you stop loving the woman I adore
Relax, 'cause babe - I've got your back"
 
I don't wish to change you - you've got that under control
You wake up each day different
another reason for me to keep holding on"
 
 
Godnatt & söta drömmar önskar
/Kakan
Jason mraz - godnatt - irrelevant - kakan - love

Till Apple-tjejen

Den senaste veckan har jag:
 
1. Skaffat joggingskor.
2. Avlagt ett dussintals löften (allt från att börja träna mer, plugga mer och sluta lägga alltför mycket tankeverksamhet på pojkar!)
3. Mentalt organiserat mitt liv - och därefter inskaffat en kalender att skriva ned allt i. (Helt enkelt för att - Mitt minne suger.)
 
Vid sidan om detta har jag upptäckt faran med att sitta inlåst på mitt rum en längre tid.
 
- Det sliter på den sociala kompetensen.
 
Inte kul när jag möter upp tjejkompisarna för en bioträff och upptäcker att den filter som brukar censurera tankar innan de lämnar munnen blivit - tja, bristfällig. Vilket slutar med att jag ensam skrattar åt skämten som tydligen varit roligare i mitt huvud.
Jag hoppas däremot att mina kompisar har överseende med att min hjärna och mun inte alltid är sammankopplade. Jag är ju faktiskt snäll... Innerst inne! Något min storasyster kanske inte höll med om när hon gång på gång fick ursäkta mig för kompisen E.
Det var i fredags och ja, jag kan hålla med om att jag kanske var lite småelak/extremt sarkastisk. NEJ, jag ogillar inte Apple riktigt så mycket, och tycker det är sött att hon älskar Apple! På riktigt!!
 
Då är det dags att återgå till kvällspluggandet, en espresso & en muffins som motivation att klara 3 timmar till!
Apple - Kaffe - espresso - joggingskor - social kompetens