Män i New York går klädda i mammas klänningar

Mer tolv timmar har passerat sedan jag och klasskompisen Mika kom till Universitetet. Trots att orden "Det här går inte!" har spelats på repeat i huvudet så sitter jag äntligen och slutredigerar hemtentan.

Morgonen började med en morgonkaffe varpå vi båda slog på datorerna för att börja skrivandet. Medan jag satt och kände mig lat för att frestelsen att bläddra igenom min underlagsmaterial för tentan blivit för stor satt Mika och stirrade på sin datorskärm med hög koncentration.

Fan, vad duktig den tjejen är alltså. Här sitter jag och läser skvaller, tänkte jag.

Det var innan Mika suckade och sa:

"Okej, alltså, jag sitter vid Facebook."

En stor skrattattack senare började vi plugga på riktigt och resultatet = 12 timmar senare får vi ÄNTLIGEN gå hem!

Vi är helt enkelt bäst!

Dessutom lyckades jag få in en filmreferens till Psycho i analysen av utrikesnyheterna. Det var såklart nyheten om mannen i New York som klätt ut sig till sin döde mor vilket fick Mika att undra om man inte hört det förut?

Tja, inte vad jag hört men kanske är det inte så ovanligt därborta. Åker vi till New York kanske var och annan man går utklädd i sin mammas klänningar... Du vet, med pärlor och handväska till.

Dag 1 av uppdrag Tentaplugg

Då är jag tillbaka efter en vecka i Cypern och man kan ju tycka att jag ska ha uppnått den där punkten av total avslappning när man inte kan säga annat än "Hallelujah".
Tja, som min resevän skrev: "Tillbaka från Cypern.. nu behöver jag semester!" Och hon kunde inte sagt det bättre, för trots att målet med resan var att slappna av, sola och bara ta det lugnt så spenderades varje natt ute på pubar och klubbar. Trots att vi varje dag, gång på gång, lovade oss själva att vi bara skulle ta en drink! Så kan det gå. Vi insåg under resan vilken farlig kombination vi är för varandra eftersom vi bara triggar upp varandra mer och mer...

Sjukt kul var det och trots att vi brände oss redan andra dagen så lyckades vi få lite färg. Till en början var den bara röd men snart vände den till en gyllene ton som skvallrar om en utlandsresa.

Nu när jag äntligen varit på min efterlängtade "semester" så är det slutligen dags att börja plugga. Jag har ju trots allt en tenta som ska in och en massa att läsa och skriva.

Då kan man ju undra, hur går det egentligen?

Inte så bra kan jag säga. Men, avgör själv.

Så har dag 1 av uppdrag: Tentaplugg sett ut:

Jag vaknar och klär på mig innan jag snabbar mig till t-banan för min tid hos naprapaten.
Där försöker han distrahera mig med snack om min resa, medan han under 45 minuter torterar mig genom att klämma på alla ömma punkter. Själv tar jag djupa andetag och känner hur semesterns avslappning känns allt längre bort för varje minut som passerar.

Väl hemma var det äntligen frukostdags följt av en tupplur.

En kopp kaffe och snabbkoll av alla missade mejl innan jag kände att det var dags för lite fika.

Sedan blev det facebook spionering, spotifymusik av Jason Mraz som är min nya favorit!!! Tja, kan ju lika gärna kolla upp hans officiella hemsida där han lagt upp videon. Självklart måste jag kolla upp dem, just för jag är sådär jobbigt nyfiken av mig.

Nu är det dagens tredje kopp kaffe och hur många sidor har jag läst?? Noll. Oh, yeah! Här kan vi konsten att undvika plugg!
Säger hon och slår om till Spotify...

Norska, grekiska - typ samma sak!

Klockan 03 imorse var jag äntligen klar med mina två senaste texter och kunde äntligen sova. För tjugo minuter sedan satte jag mig på dagens föreläsning och trots att jag är förstärkt med en kopp kaffe, så inser jag något. Att jag faktiskt förstår norska!!! Men, såhär tidigt på morgonen och på ett par timmars sömn - så kunde det nästan lika gärna varit grekiska. För här sitter jag och efter att i ett par minuter kämpat för att hänga med, har jag gett upp och mentalt sparkat mig själv för pga lathet inte laddat ned spel på min iPhone. Aja, åter till föreläsningen som faktiskt låter intressant! Önskar bara jag snackade grekiska!