Eurovision feber på Gröna Lund

Eurovision! Att Sverige vann till slut. Jag är ingen som sitter fastklistrad framför teven när finalen sänds, däremot har jag många - och då menar jag MÅNGA - kompisar som lever för de timmarna som Eurovision sänds. Det är väl en tradition.

Min lördag började med en rusning till Gävle station för att hinna med tåget tillbaka till Stockholm. Efter en natt hemma skulle jag åter för att jobba sena passet på Gröna Lund och strax efter 16 stod jag i omklädningsrummet och klädde på mig den gröna uniformen. Ny dag, ny kassa och en massa nya kollegor - vilket gjorde det extra roligt att sitta bakom kassan. Eftersom det var en lördag ökade givetvis trafiken efte 19 och smått lulliga gäster kom förbi och bjöd på lite underhållning medan de köpte sina åkband och biljetter. Hur kul som helst!

När parken var stängd och tömd begav jag mig till spårvagnen där en ny jobbarkompis stod och väntade. Som en Eurovision-fan som aldrig tidigare missat Eurovision såg hon spänt fram emot söndagen för att se på reprisen.
Så när vi skulle kliva av spårvagnen och jag hälsar på en annan jobbkompis som snabbt slänger hur sig:
"Sverige vann!!" Slog jag nästan till honom.

Hahaha, riktigt kul var det. Men, som hon sa. Första gången hon inte tittar på Eurovision så vinner Sverige!
Hur stor är chansen????

Solkysst

Idag lyckades jag för första gången denna vecka ta mig ut för en stund i solen. Att sitta i sitt rum och se hur solen skiner, hur folk går i lätta vårkläder utan att kunna njuta av värmen själv, det är lite som dagens version av medeltida tortyr. Eller typ iallafall.

Så när jag efter en tur förbi "Farväl dagen för internationella studenter" stod utan planer, bestämde jag mig för att springa upp till Klarabergsviadukten för en fikastund i solen. Med anteckningsblocket i högsta hugg beställde jag en kopp kaffe och satte mig på uteserveringen för att renskriva intervjuanteckningarna från avslutningsdagen. Äntligen tog jag mig tid att skriva en artikel, och jag kan utan tvekan säga att det inte finns NÅGOT bättre än att sitta i solen, smutta på en kopp kaffe och skriva på nästa deadline. Kanske med undantag för att hålla i lille systersonen! Men, det där är ju i en helt annan liga!

Eftersom min högra sida fick mer sol än den vänstra så är jag lite ojämn i den solbruna färgen, men efter en titt i spegeln på Ur&Penn såg jag att jag blivit lite solkysst!

Rosa sockervadd och en massa koffein

Gårnattens fyra timmar sömn börjar sätta sina spår. Och att för varje timme som går blir jag allt med generös med mängden av snabbkaffe som blandas med allt mindre vatten. Tentanveckan har inte ens börjat och redan nu består min kropp av 86 % koffein och 14 % ... Tja, säkert en blandning av onämnbara ämnen.
Ja, rent logiskt sett inser jag att det är omöjligt. Dock är logiken inte i fokus. För här sitter jag hög på koffein och socker. Logik finns inte!!

Dagens pass på Gröna Lund, var trots sömnbristen, riktigt bra och jag lyckades kamma in en 0 diff. Lite stolt var jag och det firades med en rosa sockervadd som sakta blev uppäten på promenaden in till stan.

Solen var verkligen snäll mot Stockholm och från flera håll fick jag höra av planerade utehäng. Jag var såklart inte alls avundsjuk över att få sitta inne på ett kontor! Okej, kanske liite då. Fast, jobbet är ju så där kusligt kul ibland. I synnerhet när ett gäng av oss blev ivägryckta från kassorna för att få provåka Jetline.

En helt vanlig dag på "kontoret". Eller inte egentligen men en riktigt bra överraskning!