Kan älska hur min hjärna fungerar efter utmattning

Efter en dags skrivande på metodpapern som ska vara inlämnad vid klockslaget 12.00 imorgon, så känner jag mig för ovanlighetens skull inte alls sådär jobbigt utmattad som man kan vara. Och då menar jag inte "efter-hel-dags-plugg-utmattning"!!  Utan utmattningen som uppstår i huvudet efter en jobbig uppsatsskrivningen när man har slängt in en STOR hög med akademiska termer och gurglat runt dem tills man knappt minns vilken chokladsort som är ens favorit. Som för övrigt så är det Marianne! 
 
Näe, jag känner mig inte alls trött utan lite stolt att jag sitter med en uppsats som är "färdig-att-bli-inlämnad" och detta klockan 21.10 natten innan inlämning. Min kompis som sitter på andra sidan Skype håller nog inte med mig. Hon skulle nog säga att jag är trött, yrvaken och smått förvirrad. Att det finns en påtaglig risk att jag i vilket ögonblick som helst sätter på mig en mössa och går ut för att handla - utan byxorna på. Det vill säga om det inte var så varmt och skönt i mitt rum i kontrast till minusgraderna utanför. 
 
Varför skulle hon säga så? Jo, för att jag frågade henne "hur hon mår?". Och två minuter senare går in och själv besvarar frågan. Dessutom var jag helt övertygad om att det var en annan kompis jag skrev till... Den lilla profilbilden till vänster var inte till någon större hjälp där. Ibland överraskar jag tillochmed mig själv.
 
Kanske är liite trött iallafall... Bara lite grann! 
fråga - metod - paper - skype - svar

Såklart jag vill blogga nu liksom

Jag har mer i huvudet än det någonsin var tänkt och sjukt mycket på min "Göran - att göra lista", så det är klart att jag ska blogga. En student hittar alltid något sätt att skjuta upp plugget tills det är sista minuten, natten innan inlämning och man ger sig själv 115 mentala sparkar för att man inte började tidigare! 
 
Min stress-hantering: 
 
Det är lite kul att se tillbaka på hur mina "stress-hanterings-verktyg" har förändrats.
Förra året var det städning av mitt rum under tenta veckor. Då var mitt rum renare än någonsin!
Sedan var det mat. Vadå mat, kanske du undrar? Jo, jag åt så mycket som möjligt - av ALLT - tills jag fick ont i magen och var tvungen att gå och lägga mig. För man kan ju inte plugga om man har ont i magen. Problem solved! 
 
Den senaste tiden har jag börjat duscha. Och nej, jag står inte i duschen i evigheter, men när jag blir stressad känner jag att: det kanske är dags för en varm, skön dusch. 
 
Det är inte varje dag, men betydligt oftare än nödvändigt kan jag säga. Så om någon ringer mig - så är det stor chans att jag står och duschar... 
 
Jag säger bara en sak: Det är tur att jag inte äger en badkar för då skulle jag aldrig lyckas få nåt plugg gjort! 
 
 

kvällsmål med favoritkillarna i Lyxfällan

Efter en google search (seriöst, vad skulle man göra utan google???) på bildarkiv har jag bläddrat fram hundratals bilder och med huvudet full med inspiration har jag kluddrat ned de sista blanka sidorna i ritblocket. And I LOVE IT! Det var åratal sedan jag satt och kladdade med en blyertspenna i hand och aldrig har det handlat om någon form av design utan min "specialitet" (om man nu kan kalla det för specialitet) har varit porträtt. Sedan jag gick i trean har jag ritat av klasskompisar, men design är ju helt annan grej. Sjukt kul måste jag säga! Eftersom det är stort hysch, hysch runt projektet så kan jag ju inte säga mycket alls. Förutom att jag måste handla ett nytt ritblock! :) Det är mycket att teckna och planera och inte tillräckligt med sidor.
 
Nu närmar det sig läggdags och innan det ska det bli ett par mackor i sällskap av favoritkillarna i Lyxfällan!
 
Godnatt! 
design - google - kladda - lyxfällan - rita