Censurerat

Dagens tidningar täcker skrivbordet och med en café au lait från kaffemaskinen ute i matsalen, är jag redo att sätta på mig jobbarmössan. Sida efter sida bläddras förbi och i huvudet planerar jag sakta hur dagens projekt ska se ut. Eftersom det är sista veckan på redaktionen i Gävle, ska alla intervjuer som legat på skrivbordet skrivas och förvandlas till artiklar. Idag blir det att skriva! Som lyckligtvis är min favoritdel. Och därmed kommer det garanterat bli ett censurerat antal koppar kaffe. Censuren är mest för min mors skull, och för att... Tja, innan man sätter igång vet man inte exakt hur många koppar det kommer att krävas för att färdigställa en text.
 
Dags att återvända till tidningarna innan morgonmötet.
 
 
Kaffe - censur - gävle - intervju

Dag 2: laddar inför praktiken

Dag 2. Nu är resväskan uppackad och undangömd. I helgen har jag lekt och busats med systersonen. Mitt i lekstunden hann jag med en efterlängtad fikastund med gymnasievännen Angelica i hennes fina lägenhet. Som de kaffeälskare vi är, lovade vi att hinna med minst en kaffedejt senare i veckan - något att se fram emot. Och efter en dag i Valbo har jag allt jag behöver inför den kommande veckan.
Så då har jag invigt Gävle, och det är inte utan att nostalgikänslorna från studietiden med gamla gänget slår till. Tiden när vi brukade springa tvärsöver korsningen från Vasaskolans huvudbyggnad till Norrahuset där majoriteten av våra lektioner hölls. Stunderna i solen när kylan precis växlat över till plusgrader någongång i april. Och sedan så kan man ju såklart inte glömma alla festerna runtomkring studenten. Pubrundan, studenfest efter studentfest på Slick och senare SunCity och fikastunderna på Coffehouse by George.
 
Minnena från Gävle är inte få, men nu är det dags för en helt ny upplaga. Den här gången är det praktik - the editorial edition.
 
Med en lagom mängd research och en massa kaffe så är det en minst sagt taggad tjej som ser fram emot de kommande två veckorna.
 
Nu är det dags att spendera denna sena söndag med min kära mor. Och åh, vad härligt det är att få njuta av en kopp kaffe i sällskap med min favoritdam.
 
Trevlig söndag!
 
Kaffe - gymnasiet - gävle - praktik - slickcity

Helt plötsligt lät alla råd inte så bra längre

En blixtförkylning slog till i slutet av förra veckan och som följd spenderade jag helgen i sängen. Fast besluten att bli frisk. Samma dag som förkylningen upptäcktes, blev det en mellanlandning på apoteket. Femton minuter senare och ungefär 200 kr fattigare klev jag ut och gick mot tunnelbanans blåa linje. Det här var fredag.
 
På måndag kunde jag äntligen ta steget utanför tegelhusets port utan att vilja springa tillbaka in och gömma mig under täcket.
Tydligen fungerade superkombinationen av varm mjölk med gurkmeja, Kan Jang, alvedon, ingefär, apelsinjuice, kiwi, soppa och hett vatten med kristalliserat socker (en persisk grej).

Så jag blev frisk.Så frisk man kan bli när hösten sakta börja förbereda för vinterns ingång.
När alla symptomen försvunnit började hostan. Efter att ha vaknat runt 02 tiden av en hosta som tyvärr är mer envis än vad jag är - blev det en tur till Ica för att inhandla en ny superkit bestående av -"saker-som-får-den-förbannade-hostan-att-försvinna!"
 
Med luren i hand gick jag till butiken och frågade min far: "Vad är bra mot hosta?"
Efter att vi gått igenom listan på sånt som är bäst men som inte på något sätt kvalificerar sig som lätttillgängliga för studenter, kom vi till de realistiska sakerna.
 
"Hett vatten med honung", sa rösten på andra sidan luren.
Nickandes gick jag genom butiken och funderade vad jag hade hemma.
"Varm mjölk, halstabletter med honungssmak... absolut inte te!" sa rösten.
"Okej, okej, vad mer..." svarade jag och väntade på nästa.
"Du får absolut inte dricka kaffe, det är inte bra mot hosta", sa han.
 
Jag stannade upp i en halv minut. Say what? Jag tittade skeptiskt mot telefonen och tryckte på lur knappen medan jag undrade om min pappa överhuvudtaget känner mig.
Vadå, INTE DRICKA KAFFE??! Hur kunde han bara slänga ur sig det, utan nån förvarning?
 
Så jag gick ut från butiken och idag köpte jag en ordentlig hostmedicin istället. För ingen hosta ska stoppa mig från att dricka kaffe!
Kaffe - far - förkyld - honung - hosta
1