It was not a Pink Lady

Igår var det reunion med ett par av Gotlands roligaste, flummigaste och sötaste tjejer och för ovanlighetens skull tog den inte plats på ön, utan på fastlandet. Nu när två av oss har vår permanenta bostad i Stockholm fick Marilyn och Josefin en bra anledning att ta party-färjan för att ta en drink med oss.
Och det var precis det vi gjorde, en, två eller tre drinkar senare, en massa tjejsnack och en plocktallrik senare tog jag och Alejandra en promenad tillbaka mot T-centralen för att åka hemåt. I väntan på att tåget skulle komma tog hungern över och vi tog en joggingrunda över vägen till närmaste McD för en hamburgare.
Kul att träffa någon annan som ser en påse med chips som midnightsnack!
P.S Tack för drinken Marilyn, ska ta en riktig Pink Lady nästa gång jag besöker Visby ;)

My Ikea

Idag valde jag att skolka från halvtimmes föreläsningen som skulle avsluta veckans första lektion och göra min första solo-resa till Ikea. Varje students, nyinflyttad par eller singel tjejs "Mecka". När min storasyster lämnade fastlandet för att bosätta sig på Gotland, och varje gång hon återvände hem spenderade hon minst en hel dag på Ikea. Utan att ha det tålamodet att vandra runt i timmar efter de perfekta gardinerna eller hyllorna hade jag noll förståelse för denna passion. Visst, hennes besatthet kan förklaras med att hon studerade produktdesign och hade en treårig prenumation på 'Sköna hem'. Detta till trots älskade hon Ikea med samma passion jag lägger ner för att leta upp stället med det perfekta kaffet. I was lost.
   Hela tiden upprepade hon att jag skulle förstå när jag flyttade. Ha, eller hur.

Efter flytten, kan jag säga att jag förstår. Idag sprang jag runt och proppade två gula Ikea kassar fulla med Ikea prylar jag kom fram till att jag inte kunde klara mig utan. För trots att jag övervägde mellan om jag skulle ta det vid nästa tur kom jag fram till att det trots allt vore bäst att köpa dem NU!
   Så, efter tre virriga timmar på Ikea lyckas jag slutligen släpa mig till Ikeabussen som skjutsar dig gratis till och från Ikeas marker. Tre turer fram och tillbaka med bussen senare (glömde gå av väl tillbaka i stan så jag hamnade åter vid Ikea) var jag äntligen hemma. Hemma i värmen. Två timmar senare hade jag kokat ihop lite pasta, köttbullar och gröna bönor. Välbehövt för det finns inget som gör en mer hungrig än att shoppa.

Nu sitter jag med mina nya lakan, på min nya vita filt och ser på mina nyinköpta värmeljus. Kan det bli bättre?
Tja, imorgon ska jag agera hemmafru och baka en kladdkaka för min goda vän Elena och hennes lilla Anton. Jag gissar på en Sex and the City maraton och en massa skvaller.

Ibland är det lite mysigt med en riktig tjejkväll med en riktigt bra väninna! Något att tänka på.

1

It's all about the fokuspunkt

Har du känt hur uttråkad man blir när man inte har någon fokuspunkt? Det där som driver dig. Anledningen till varför du sliter som du gör i nuet. I sådana stunder brukar jag hamna i en mental koma och det brukar oftast leda till dagar spenderade i soffan med mängdkonsumtion av serier, skräpteve och en massa popcorn. Eftersom det i längden blir jobbigt att äta två micropopcorn påsar om dagen, inte för att nämna att man tröttnar på att det fastnar i tänderna, så letar jag ständigt efter nästa deadline. Som underhållning! Men, även som räddning mot massinköp av micropopcorn.

Även om mitt nyårslöfte var att äta nyttigare och jaga min framtid med större beslutsamhet så var jag glad när mejlet trillade in i min inbox och berättade att fredag var deadline. Nu har jag både en musikrecension och en kåseri att skriva så nu slipper jag pressen att handla in micropopcornen. Look forward to it!

Lika trevligt är det att detta sker under samma vecka då jag har över hundra sidor att läsa och då min sötaste lilla Elena kommer på besök! Ska inte klaga nu. Nej, jag väntar med det till när jag har brist på jobb och sitter uttråkad framför Sex and the City boxen.

Som om det kommer att hända!
 
                            Nattens musik: http://www.youtube.com/watch?v=xN82gSo85O4