Hemtenta-situationen

 

Skrev precis ett sms till en vän, det var något i stil med: "Skriver en tenta - vad jag INTE saknat hemtenta-situationen." 

För den som inte skrivit många hemtentor (har fått höra att de inte alls är så vanliga i alla ämnen! Tänk vilken tur jag haft som har haft de som den röda tråden i alla jag pluggat från socialantropologi och journalistik till retorik. Yay) är en hemtenta-situation följande: 

en flexibel inställning till vilken klockslag som räknas som morgon och definitivt vad som räknas som sent. mat kallas energiintag och är allt från djupfryst lasagne till ostbågar och ostmackor. kaffe och redbull är limmet som håller ihop allt. och spontana pauser är mer än okej för att finna motivation för att fortsätta skrivandet. 

Men så ligger jag på min spikmatta och tar några lugna minuter mellan besvarandet av tentafrågorna. I bakgrunden spelas den spellista jag skapade en av de många sena kvällarna när jag satt på mitt rum i studentkorridor och pluggade inför en tenta. Detta resulterar i spontan orm-slingrande dans på spikmattan och jag kan inget annat än att känna att studentlivet verkligen har sin charm. 

Eller det blir vad man gör det till. Om någon student läser detta som inte redan har en stress-tenta-plugg-spellista skulle jag rekommendera att skapa en. Släng in alla feelgood och motivationshöjande låtar du kommer på - släng en bra namn på den - tänd några ljud för att skapa en mysig stämning. 

För om man ändå måste plugga och stressa så kan man faktiskt göra det lite mysigt för sig. Livet är ändå för kort.

Och som Timbuktu säger: Det löser sig!

 
Här har du förresten min spellista - All night what the f**k ;)  https://open.spotify.com/playlist/6fbqY9JKXRrkDqZGmfeWx6?si=57OPW59XSki8BFTruc9dCQ 
Studentlivet - musik - spotify
1