4 sätt att identifiera en Speciell Person

De allra flesta av oss har vid något tillfälle jobbat på en arbetsplats tillsammans med individer som tillhör kategorin "Speciell person". Definition följer längre fram. 
 
Har man haft tur har dessa "SP" personer inte en befattning där de utgör något mer än ren irritationsmoment. Har man lite mindre tur, eller låt oss säga ren otur, då har en SP en position med faktisk makt. Jag vet. Hur svårt man än tror det är att få en chefsbefattning, så finns tyvärr inte alltid punkten "Att vara en duktig ledare" med bland kraven. Läskigt ofta gäller det att festa och skvallra med rätt person på fikarasterna. 
 
Jag har genom vänner och familj stött på Deluxe-varianten av SP-personer och fått höra saker som har fått mig att önska att jag tillhörde gruppen människor som ska flytta till Mars 2024. Enda problemet är att jag faktiskt tycker om att bo på jorden. 
 
Nu kanske du tänker att: "Men, hallå, javisst finns det taskiga människor men sen finns det ju en väldigt massa schyssta personer också", och du har rätt. 
Men. För den som inte själv befinner sig i en SP-situation. Där hen varje dag måste gå till en plats där allt hen gör ständigt kritiseras, då är det svårt att förstå exakt hur mycket energi det tar motstå lusten att krypa ihop i ett mörkt rum. 
 
Här nedan kommer fyra sätt att identifiera en SP-person och självklart sätt att tänka för att på bästa sätt hantera dessa. 
 
En "SP" eller "Speciell Person": 
 
En person som 
 
1. inte ser något som helst problem med att knuffa undan dig ur vägen på väg till sitt eget mål. 
 
- Nej jag är inte naiv. Okej kanske lite, ibland. Men. Jag inser att det inte går att stryka alla medhårs och viljan att vara alla till lags fungerar inte inom arbetslivet. Egentligen fungerar det inte i livet. Man måste vara tuff för att komma någonstans. Däremot tycker jag att det finns en markant skillnad mellan att vara hård ibland och att trampa på andra på vägen uppför karriärsstegen. 
 
 
2. noggrant granskar dig och snabbt uppmärksammar när du har gjort något fel. 
 
- Okej, let's face it; alla gör misstag. Men varje misstag är ett steg mot framgång. Om det inte märks så äter jag inspirationscitat till frukost, lunch och middag. 
Jag har stött på många personer som tycker att det är otroligt viktigt att få sina misstag utpekade så att man vet vilka de är och kan förhindra att göra om dem. Okej, visst. MEN det långt ifrån bra för produktiviteten att få varje misstag granskad och utropad och om något är det väl hämmande. För vem vill testa något och riskera att begå ett misstag när det står någon som är redo att fånga upp den. 
 
3. klankar ned på dina arbetsresultat vid varje tillfälle och mer än gärna påpekar mindre lyckade resultat för dig. 
 
- Om du har gjort ett arbete med mindre lyckad resultat är du medveten om det! Du är dessutom din hårdaste kritiker. Det enda som är hjälpsamt på riktigt är konstruktiv kritik i en smidig Det här fungerade ju inte men testa såhär nästa gång -format
En person som nöjer sig med att peka ut det negativa och exakt hur dålig du är på det du gör är, och värst av allt gör det för att hen "bara vill hjälpa" snackar inte bara skit utan chansen är stor att det var samma person som kastade stenar på lekplatsen. 
 
4. kommenterar att du ställer för många frågor om din splittrans nya tjänst och sedan blir missnöjd när något blir fel. Som ett resultat av att du inte frågade innan du gjorde något...
 
- Det här är en intressant punkt. Frågor! De flesta arbetsplatser uppmanar frågor. Sedan finns det vissa ställen där frågor ses som ett tecken på okunskap. Dessa arbetsplatser är helt enkelt dåliga ställen där du inte vill jobba! 
Visst, har en person arbetat i samma roll i flera månader och fortfarande inte har koll på läget - ja, då kan vi tala om för många frågor. Eller om hen ställer samma fråga om och om och om och om igen. MEN, när en person påbörjar en ny tjänst är det mer än okej att ställa frågor. Hur ska man annars lära sig? 
 
Det finns få arbetsplatser som är helt befriade av SP-personer. Men kom ihåg talessättet: 
 
"When life throws an Asshole in your path. Order a large latté with caramel syrap and remember: the Asshole has to go home and continue to be her/himself - you get to go home and be your fabulous self" 
 
It's a saying. Right? 
 
 
 
Speciella personer - arbetslivet - chef - ledarskap